Poire Vallvé

- Barcelona 1962

poirevc

Ha estudiat música al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, amb M. Oltra, R. M. Alcaraz, X. Turull, J. J. Olives...; a l'Escola de Música de Barcelona, amb B. Casablancas; cant, amb J. Alvareda i J. Benet; piano, amb J. Crespo i anàlisi, amb Josep Margarit. En el camp de la direcció, ha estudiat amb J. Prats, E. Ribó, J. Duijck, L. Heltay, P. Cao i un master class amb Eric Ericson, entre altres.

Des de 1995 és professor a la Facultat de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona, al Departament de Didàctica de l'Expressió Musical, Corporal i Plàstica,  imparteix classe a les especialitats d'Educació Musical, al Màster de Secundària i al Postgrau de pedagogia musical online. És director artístic de l'Aula de Música de la UAB i dirigeix el Cor de la UAB. Dirigeix l'Orfeó Gracienc de Barcelona des de l'any 1996.

Ha composat diverses diverses músiques pel Centre de Titelles de Lleida, entre les quals destaquen: En Jan titella(1997) per al Palau de la Música, Retaule de Nadal (1999) per al Teatre Nacional de Catalunya i Els Músics de Bremen (2006) per al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. També ha composat diverses obres corals per a adults, joves i infants. En destaquen: Quatre madrigals (1999) per a cor a capella, a més d’un gran nombre d’harmonitzacions per a cor de cançons populars tant catalanes com d’arreu del món i les cantates: Història d’un regal (1998) amb text de Laia Santanach, per a les corals infantils de les escoles públiques de Badalona i La ciutat i la lluna (2002) amb text de Rafel Simó, encàrrec del SCIC i l’Auditori per al 30è Juguem Cantant el 2003 i recomanada pel Fòrum de les Cultures 2004.  Les tres preguntes(2003) amb text de Carles Torner per a la coral infantil Molinet i Festa (2005) amb text de Manuel Forcano per a cor d’adults obra encàrrec de l’Ajuntament de Molins de Rei pel pregó de  festa major. Les danses de la mort per a l'Orfeó Vicentí (2008).

També ha estat director músical de  diversos muntatges de música i poesia com el Viatge per la Mediterrània amb l’Orfeó Gracienc (festa major-Forum de Barcelona 2004) itinerari de cançons populars de la Mediterrània guiats pels poemes de Manuel Forcano; Nocturns (2005) amb l’Aula de Música de la UAB amb poemes de David Jou i Primavera Oriental (2006) amb poemes Japonesos, xinesos i coreans realitzat conjuntament amb les aules de Dansa i Teatre de la UAB. Ha creat juntament amb Oriol González un espectacle de música tradicional catalana i Jazz-folch amb l'Orfeó Gracienc i Folkincats (2009), i amb Joan Monné, Carles Torné i l'Orfeó Gracienc l'espectacle poètic i musical Salt d'estacions (2010). Composa diverses mini-cantates (per a escoles) dels Premis Contes Cantats de l'Orfeó Gracienc (2007, 08, 09, 10).